Prăjitură cu mere și glazură de nuci caramelizate, un deliciu cu o notă acrișoară de toamnă

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Prăjitură cu mere și glazură de nuci caramelizate

Acest desert este ideal pentru zilele de toamnă, având un gust savuros și o aromă plăcută. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente

Pentru chec:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt sau smântână
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 mere mari (curățate și tăiate cubulețe)
  • Un praf de sare

Pentru glazură de nuci caramelizate:

  • 150 g nuci grosier tocate
  • 80 g zahăr
  • 40 g unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate ouăle din frigider și lasă-le la temperatura camerei pentru a asigura o bună consistență a checului.

Publicitate
Ad Image

Prepararea checului

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul. Mixează-le până devin spumoase și deschise la culoare. Încorporează treptat uleiul și apoi iaurtul sau smântâna. Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o uniform. Coace timp de 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.

Lasă checul să se răcească 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un grătar de răcire.

Prepararea glazurii de nuci caramelizate

Într-o crăticioară, caramelizează zahărul la foc mic până devine auriu. Adaugă untul și laptele, amestecând rapid până la omogenizare. Încorporează nucile tocate și amestecă bine.

Toarnă glazura peste checul ușor răcorit, nivelând rapid stratul înainte ca acesta să se întărească. Lasă câteva minute să se fixeze, apoi porționează prăjitura în felii generoase.

Concluzie

Prăjitura cu mere și glazură de nuci caramelizate reprezintă un deliciu de toamnă, perfect pentru a fi savurat în zilele răcoroase, aducând o notă de savoare și aromă în sezonul fructelor de sezon.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *