Pizzete delicioase cu carne – rețeta unui aperitiv italian care îți va fura inima

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Pizzete cu carne – un aperitiv delicios

Pizzetele cu carne sunt un aperitiv gustos, originar din bucătăria libaneză, cunoscut sub numele de Fataier. Este ușor de preparat și poate deveni cu ușurință o alegere preferată pentru petreceri sau ocazii speciale.

Ingrediente necesare

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 2 ouă bătute spumă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 20 de grame drojdie
  • 1/2 litru lapte
  • puțină apă

Prepararea aluatului

Frământați toate ingredientele (făina, ouăle, zahărul, drojdia înmuiată în puțină apă călduță, laptele și sarea) până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați puțină apă, după necesitate, pentru a putea frământa. Lăsați aluatul să dospească aproximativ o oră. După dospire, tăiați aluatul în bucăți mici, pe care le veți rotunji și întinde cu făcălețul. Puneți umplutura în mijloc și dați formă pătrată aluatului, ridicând marginile și lipind colțurile. Puteți opta pentru forme rotunde sau bărcuțe. Așezați pizzetele pe o tavă de teflon și coaceți-le timp de 15-20 de minute la cuptor.

Umplutura

Ingredientele pentru umplutură:

Publicitate
Ad Image
  • 1/2 kg carne tocată
  • 1 ceapă mare tocată
  • 1 roșie rasă
  • condimente (sare, piper)

Amestecați toate ingredientele pentru umplutură și condimentați după gust. Puneți amestecul peste aluatul pregătit anterior. Pizzetele pot fi, de asemenea, umplute cu brânză sau piure de cartofi.

Concluzie

Pizzetele cu carne sunt o alegere delicioasă și versatilă pentru un aperitiv, ideale pentru a surprinde invitații cu un preparat savuros din bucătăria libaneză.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *